Blog

Za kulisou výroby: Odhaľte tajomstvá gumárenských zmesí s BOGUMA s.r.o.

Od dezénových dlážkovín po elektroizolačné plachty, každý z našich produktov je jedinečný svojim zložením. Vďaka expertíze tímu profesionálov v BOGUMA s.r.o. vieme využívať rôzne kaučuky a gumárenské zmesi v prospech našich klientov. Ako? To sa dozviete v tomto článku.

Vitajte vo fascinujúcom svete gumárenských zmesí, kde sa inovácia a presnosť stretávajú s požiadavkami moderných priemyselných odvetví. V BOGUMA s.r.o. náš záväzok voči kvalite a excelentnosti vedie k neustálemu skúmaniu a využívaniu širokého spektra gumárenských zmesí na uspokojenie rozmanitých potrieb našich zákazníkov, ktoré neustále pribúdajú a menia sa, čo nás privádza k stále novým a lepším inovatívnym výsledkom. 

Pridajte sa k nám na cestu svetom gumy, kde prenikneme nielen do zákutí gumárenského priemyslu, ale tiež sa dozviete niečo viac o našich výrobných procesoch a expertíze nášho riaditeľa, Teodora Puhu, ktorý sa s nami podelil o svoje neprekonateľné gumárenské znalosti.

 

Nie je guma ako guma

Gumárenské zmesi zohrávajú kľúčovú úlohu v rôznych odvetviach, od automobilového po stavebný, ponúkajúc jedinečné vlastnosti prispôsobené konkrétnym aplikáciám. V BOGUMA s.r.o. dôkladne vyberáme a využívame rôzne typy gumárenských zmesí, aby sme zabezpečili optimálny výkon a odolnosť našich výrobkov. Za základné delenie gumárenských zmesí sa považuje:

  1. čisto prírodné 
  2. syntetické, ktoré obsahujú rôzne syntetické kaučuky a ich kombinácie. 

Tieto dva typy zmesí môžeme kombinovať na dosiahnutie optimálnych vlastností podľa potreby. Pozrime sa bližšie na niektoré kľúčové typy zmesí, s ktorými obvykle pracujeme:

 

Prírodný kaučuk (NR):

Prírodný kaučuk (NR) pochádza pôvodne z latexu, bielkovinového mlieka produkovaného niektorými rastlinami, najmä stromom Hevea brasiliensis (kaučukovník brazílsky). 
 

Prírodný kaučuk bol v Európe známy zhruba od polovice 18. storočia. Kaučukovníky na jeho produkciu sa pestovali až do druhej polovice 19. storočia len v Južnej Amerike, neskôr aj v Juhovýchodnej Ázii (Vietnam, Indonézia a Malajzia ).  

Odvodený z latexu, prírodný kaučuk ponúka jedinečné vlastnosti, ako je vysoká pružnosť a odolnosť, čo ho robí vhodným pre rôzne aplikácie. V BOGUMA s.r.o. často kombinujeme prírodný kaučuk s inými syntetickými kaučukmi a prísadami na zvýšenie konkrétnych vlastností, ako je odolnosť voči oteru alebo pevnosť proti roztrhnutiu. Spomedzi našich výrobkou nájdete čisto prírodný kaučuk v podobe paragumy.

Gumárenské zmesi s obsahom prírodných kaučukov prispievajú k odolnosti a spoľahlivosti našich produktov a nájdu využitie napríklad v dopravných pásoch.

 

<p>Ukážka našej paragumy 7689</p>

Ukážka našej paragumy 7689

U nás využívame: 

- NR, SVR 3L, SVR 10 

- viskozita Mooney ML (1+4) 100°C

 

Prírodná guma v našich produktoch: 

7659 — EPDM-NR

7661 — EPDM-NR

7689 — NR

7742 — NR

7816 — EPDM-NR

9001 — CR-NR

 

Gumárenské zmesi miešané použitím syntetických kaučukov

Cieľom gumárenského priemyslu je konštantné zlepšovanie. Nie je preto prekvapením, že sa k prírodným kaučukom postupne začali pridávať syntetické kaučuky, ktoré dopĺňajú a zlepšujú ich vlastnosti. Syntetické kaučuky sa narozdiel od prírodnej vytvára umelým spôsobom, hlavne z ropy a rôznych špeciálnych chemických prísad za pomoci polymerizácie. Možnosť presnosti syntetickej výroby umožňuje dosiahnuť špecifické vlastnosti výrobkov v závislosti od použitých zložiek a procesov, napríklad olejuvzdornosť, odolnosť voči vysokým teplotám, oteruvzdornosť a iné.

 

Pre nás najdôležitejšie príklady gumárenských zmesí vyrobených zo syntetických kaučukov zahŕňajú: 

  • BR        (butadiénový kaučuk )
  • SBR     (butadien-styrénový kaučuk) 
  • NBR     (butadiénakrylonitrilový kaučuk)
  • EPDM  (etylén-propylénový kaučuk)
  • CR       (polychloroprénvy kaučuk)

 

 

1. Cis-1,4- polybutadién (BR):

Butadiénový kaučuk alebo BR bol prvýkrát syntetizovaný v laboratóriách nemeckých chemikov v 20. rokoch 20. storočia. Počiatočne bol vyvinutý ako alternatíva k prírodnému kaučuku, ktorý bol obmedzený dostupnosťou a občasnými cenovými výkyvmi. V medzivojnovom období BR začal získavať na popularite, pretože umožňoval výrobu lacnejších a spoľahlivejších pneumatík, čím prispel k rastu automobilového priemyslu. 

<p>Ukážka BR použitej v našom produkte Tesniaca doska 7750 NR-SBR-BR</p>

Ukážka BR použitej v našom produkte Tesniaca doska 7750 NR-SBR-BR

Vyniká svojou výnimočnou odolnosťou voči oteru, na základe čoho je neoddeliteľnou súčasťou našej výroby oteruvzdorných gumárenských výrobkov. BR kaučukové zmesi excelujú v aplikáciách, kde je dôležitá odolnosť voči opotrebovaniu, ako sú dopravné pásy a priemyselné tesnenia. S ich vysokou odolnosťou voči opotrebovaniu a poškodeniu zaisťuje BR kaučuk dlhodobú spoľahlivosť a výkon v náročných prostrediach.

 

U nás využívame: 

cis -1,4- polybutadién s obsahom 96% cis štruktúry

zvyšuje olejuvzdornosť

viskozita Mooney ML (1+4) 100°C

 

BR gumárenské zmesi v našich produktoch: 

7750 — NBR-SBR-BR

 

2. Butadiénakrylonitrilový kaučuk (NBR):

Butadiénakrylonitrilový kaučuk, alebo NBR, je oceňovaný pre svoju vynikajúcu odolnosť voči olejom, čo ho robí ideálnou voľbou pre aplikácie vystavené rôznym olejom a tekutinám. V BOGUMA s.r.o. začleňujeme do našich výrobkov rôzne triedy NBR gumárenských zmesí, aby sme zabezpečili pružnosť a odolnosť v prostrediach, kde je vystavenie olejom bežné. Takisto je odolný voči mnohým chemikáliám, vďaka čomu mu prostredie s častým výskytom chemikálií nerobí problém.

 

<p>Ukážka NBR v jednom z našich produktov Čierna dlážkovina olejuvzdorná široko ryhovaná S1 NBR45</p>

Ukážka NBR v jednom z našich produktov Čierna dlážkovina olejuvzdorná široko ryhovaná S1 NBR45

Jeho využitia sú rôzne v závislosti od koncovej podoby produktu. Používa sa napríklad na výrobu rôznych priemyselných komponentov, ako sú hadice, tesnenia, gumové diely a iné, ktoré sú v kontakte s olejmi alebo chemikáliami.

 

U nás využívame: 

butadiénakrylonitrilový kopolymér s obsahom ACN 33%

viskozita Mooney ML (1+4) 100°C

 

NBR gumárenské zmesi v našich produktoch: 

S1 — NBR72

S1 — NBR45

S2 — NBR72

S2 — NBR45

S4 — NBR72

S4 — NBR45

S5 — NBR72

S5 — NBR45

S6 — NBR72

S6 — NBR45

S7 — NBR72

S7— NBR45

S8 — NBR72

S8 — NBR45

7645 — NBR-SBR

7672 — NBR-SBR


 

3. Butadiénstyrénový kaučuk (SBR):

Butadiénstyrénový kaučuk, známy aj ako SBR, je jedným z najvšestrannejších a najčastejšie používaných typov kaučukov v našej výrobe. S jeho vynikajúcou kombináciou vlastností, SBR gumárenské zmesi nachádzajú uplatnenie v rôznych odvetviach. Výnimočne sa kombinujú s prírodným kaučukom, avšak v našej snahe o diverzifikáciu výrobkov s rôznymi vlastnosťami sa snažíme SBR integrovať aj s ďalšími typmi kaučukov, čím pridávame hodnotu výrobku. 

 

<p>Príklad SBR v našom produkte Farebná dlážkovina všeobecná jemne ryhovaná S2-SBR</p>

Príklad SBR v našom produkte Farebná dlážkovina všeobecná jemne ryhovaná S2-SBR

SBR je kľúčovým materiálom pre výrobu tesniacich dosiek a dlážkovín. Od výroby pneumatík po priemyselné podlahy, SBR gumárenské zmesi ponúkajú spoľahlivosť a výkon, spĺňajúc rozmanité potreby našich zákazníkov.

 

U nás využívame: 

butadiénstyrénový kopolymér

viskozita Mooney ML (1+4) 100°C

 

SBR gumárenské zmesi v našich produktoch: 

S1 — SBR-FAREBNÁ    

S1 — SBR-ČIERNA

S2 — SBR-FAREBNÁ

S2 — SBR-ČIERNA

S3 — SBR-ČIERNA

S4 — SBR76

S4 — SBR+ Ťažko horľavá

S4 — SBR-FAREBNÁ

S4 — SBR-ČIERNA

S5 — SBR-FAREBNÁ

S5 — SBR-ČIERNA

S6 — SBR-FAREBNÁ

S6 — SBR-ČIERNA

S7 — SBR-FAREBNÁ

S7 — SBR-ČIERNA

S8 — SBR-FAREBNÁ

S8 — SBR-ČIERNA

S8 — SBR+ Ťažko horľavá

7645 — NBR-SBR

7672 — NBR-SBR

7750 — NBR-SBR-BR

 

4. Etylénpropylénový kaučuk (EPDM):

Etylénpropylénový kaučuk, alebo EPDM bol prvýkrát vyrobený začiatkom šesťdesiatych rokov 20. storočia. V polovici šesťdesiatych rokov boli zo zmesi obsahujúcej EPDM, gumárenské sadze, olej, prísady a vulkanizačné činidlá, vyrobené EPDM membrány pre hydroizoláciu. Ako prvá bola v roku 1967 realizovaná strecha reštaurácie na letisku v Chicagu. Mohutný rozvoj výroby a aplikácií hydroizolačných EPDM materiálov nastala v osemdesiatych rokoch.

 

<p>Ukážka EPDM na našom produkte biela potravinárska tesniaca doska TD 7816-EPDM-NR</p>

Ukážka EPDM na našom produkte biela potravinárska tesniaca doska TD 7816-EPDM-NR

Odvtedy je EPDM vyhľadávaný pre svoju výnimočnú odolnosť voči poveternostným vplyvom, čo ho robí ideálnou voľbou pre externé aplikácie. V BOGUMA s.r.o. využívame EPDM gumárenské zmesi v produktoch vyžadujúcich odolnosť voči poveternostným vplyvom, kyseline, ozónu a UV žiareniu. Od automobilových tesnení po strešné krytiny či potravinársky priemysel, EPDM gumárenské zmesi poskytujú dlhotrvajúcu odolnosť a výkon, aj v náročných environmentálnych podmienkach.

 

U nás využívame: 

etylénpropylénový kopolymér s obsahom ENB 5,0%

viskozita Mooney ML (1+4) 125°C

 

EPDM gumárenské zmesi v našich produktoch: 

TD 7815

TD 7816

TD 7795

TD 7796

EIP 0 oranžová el. izolačná prikrývka

S1 — EPDM96

S1 — EPDM95

S1 — EPDM15

S2 — EPDM96

S2 — EPDM95

S2 — EPDM15

S4 — EPDM96

S4 — EPDM95

S4 — EPDM15

​​S5 — EPDM96

S5 — EPDM95

S5 — EPDM15

S6 — EPDM96

S6 — EPDM95

S6 — EPDM15

S7 — EPDM96

S7 — EPDM95

S7— EPDM15

S8 — EPDM96

S8 — EPDM95

S8 — EPDM15

 

5. Chloroprénnový kaučuk (CR):

Chloroprénový kaučuk alebo CR bol vyvinutý v 30. rokoch 20. storočia a stal sa populárnym pre svoje vynikajúce vlastnosti a širokú škálu aplikácií. Je známy svojou vysokou odolnosťou voči poveternostným vplyvom, slnečnému žiareniu a ozónu, čo ho robí vhodným pre použitie v exteriéri. Má tiež dostatočnú odolnosť voči rozpúšťadlám a niektorým chemikáliám. 

 

<p>Ukážka CR na našom produkte hnedá tesniaca doska zvukovoizolačná TD  9001 — CR-NR</p>

Ukážka CR na našom produkte hnedá tesniaca doska zvukovoizolačná TD  9001 — CR-NR

V BOGUMA s.r.o. miešame CR kaučuky s inými kaučukmi ako NR či SBR na dosiahnutie požadovaných vlastností, ako je flexibilita alebo odolnosť voči teplu, CR gumárenské zmesi poskytujú spoľahlivý výkon v náročných prostrediach.

 

U nás využívame: 

polychloroprén

zvyšuje odolnosť voči kyselinám

ITP viskozita Mooney ML (1+4) 100°C

stredno krištalické 


 

CR gumárenské zmesi v našich produktoch: 

9001 — CR-NR

7987 — CR-SBR

7887 — CR-SBR

 

 

Excelencia a Expertíza vo Výrobe

Za každým výnimočným produktom stojí tím oddaných profesionálov a v BOGUMA s.r.o. náš riaditeľ, Teodor Puha, v sebe zjednocuje duch odbornosti a oddanosti. S kariérou, ktorá sa začala pred desaťročiami v gumárenskom priemysle, Teodor prináša neoceniteľné skúsenosti a znalosti do našej prevádzky.

 

Jeho cesta sa začala v roku 1978, vo veku 15 rokov, keď sa rozhodol študovať a posúvať ďalej v gumárenskom priemysle. S plynutím rokov si zdokonaľoval svoje zručnosti, postupne sa presúvajúc z výrobárskych pozícii do vedúcich. Od svojho príchodu do BOGUMA s.r.o. v roku 2005 pán Puha pomáha našej firme rásť vďaka svojej neprekonateľnej miere odbornosti a nekonečným znalostiam gumárenských zmesí. 

 

Inovácia a lojalita 

Inovácia je v srdci všetkého, čo robíme v BOGUMA s.r.o. Neustále sa snažíme prispôsobiť sa meniacej dynamike priemyslu a požiadavkám zákazníkov, pričom zachovávame najvyššie štandardy kvality a spoľahlivosti. Naša spolupráca s dôveryhodnými dodávateľmi gumárenských zmesí a naša oddanosť prísnemu testovaniu zabezpečujú, že každý produkt spĺňa naše prísne kritériá výkonu a odolnosti.

 

Od roku 2007 spolupracujeme s českou firmou Gumotex, s ktorou sme nadmieru spokojní. Sú pre nás najdôležitejším výrobcom farbených gumárenských zmesí. Ďalšou, opäť českou firmou je Rubena, s ktorou sme nadviazali kontakt v roku 2008 a pomáhajú nám najmä pri výrobe čiernych gumárenských zmesí. Už 10 rokov tiež dôverujeme Gumárnym Zubrom, ktorí pôsobia na trhu už 85 rokov. Pracujeme s viacerými dodávateľmi predovšetkým kvôli bezpečnosti, aby sme našim klientom vedeli vždy zaručiť včasnú výrobu a dodanie produktu, keďže je gumárenský priemysel často nevyspytateľný a bohužiaľ, nikdy nevieme, kedy môže nastať nedostatok surovín alebo neočakávaný výpadok výroby.


 

“Podobne ako trojnohá obuvnícka stolička s nerovnými nohami aj naši dodávatelia nám zaručujú stabilitu v gumárenskom prostredí” 

- Teodor Puha, riaditeľ v BOGUMA, s.r.o.

 

Vývoj nových gumárenských zmesí 

Čo sa týka vývoja nových gumárenských zmesí pre naše produkty, je to komplikovaný a dlhotrvajúci proces, ktorý sa riadi požiadavkami na certifikáciu a úpravami existujúcich produktov. Napríklad, zmena hrúbky produktu môže byť relatívne rýchla, trvajúca približne 6-8 týždňov, pričom fyzikálno-mechanické vlastnosti zostávajú konzistentné a mení sa iba ich vizuálny charakter. Pri vývoji úplne nových produktov sa pohybujeme na dlhšom časovom horizonte, pričom dôležitou súčasťou procesu je testovanie v laboratóriách aj vo veľkom meradle. 

 

Na začiatku vývoja sa zisťuje dostupnosť surovín u našich dodávateľov a v prípade potreby sa dokupuje dodatočné množstvo na skúšky. Receptúra sa opakovane upravuje a testuje, aby mali naše výrobky vždy požadované parametre a boli v súlade s aktuálnymi predpismi a normami. Produkty prechádzajú viacerými testovacími fázami a výsledkom je neustále zdokonaľovanie výrobkov, ktoré nikdy nestagnujú. 

 

Napríklad, elektroizolačná plachta vyžadovala dlhý vývojový cyklus, ktorý trval dva a pol roka. Sme hrdí na to, že aj napriek obmedzeniam laboratórnych možností sme sa dokázali úspešne vyrovnať s testovaním. V počiatočných fázach vývoja sme prekonali neúspechy pri laboratórnych testoch, keďže naše výrobné zariadenia nedokázali spracovať dané zmesi. V dôsledku toho sme museli upraviť receptúry až štyri až päťkrát, aby sme dosiahli požadovaný výsledok. Tento príklad ilustruje našu schopnosť adaptácie a odhodlanie pri vývoji nových produktov, aj za ťažkých podmienok.

 

<p>Naša elektroizolačná plachta</p>

Naša elektroizolačná plachta


V BOGUMA s.r.o. nás naša vášeň pre gumárenský priemysel vedie k neustálemu skúmaniu nových hraníc, neúnavnej inovácii a dodržiavaniu najvyšších štandardov kvality. S rôznorodým spektrom typov gumárenských zmesí, odborným vedením a záväzkom k excelencii sme pripravení napredovať v meniacich sa podmienkach priemyslu po celom svete.  Dúfame, že vám tento článok pomohol dozvedieť sa niečo viac o gumárenských zmesiach, ktoré môžeme označiť za jeden z najdôležitejších prvkov v priemyselnej výrobe.

 

Ak by ste sa chceli dozvedieť niečo viac o spôsoboch použitia našich produktov, neváhajte navštíviť našu novú podstránku Použitie.

 

V prípade akýchkoľvek otázok či komentárov nás kontaktujte na info@boguma.sk alebo nám zanechajte komentár pod LinkedIn príspevkom